

Ja, selvfølgelig gør du det, men har du tænkt over, hvordan den fælles viden gør samfundet bedre? Interessen for hvordan alting fungerer, hænger sammen og forandres har altid drevet den videnskabelige udvikling. Hvilket blandt andet betyder, at du i dag har adgang til computere, mobiltelefoner og elektriske biler, for bare at nævne nogle af de mest oplagte eksempler. Men det er ikke kun teknologien, der vinder frem. Det er også forståelsen for individet og samspillet blandt vi mennesker. Ikke kun i det lille lokalmiljø, men også i det store globale samfund. Det har aldrig været nemmere at følge med i andres liv rundt om kloden. Vil du se et eksempel på hvordan hele verdens nyheder også optager plads på en lokal dansk netavis, så klik her.
De sociale medier forbinder os
Det er ikke kun via nyhedsmedierne, at vi bliver informeret om de store og små begivenheder, der sker på vores lille fælles planet. Du bruger sikkert, ligesom de fleste af os uanset alder, SoMe til at holde dig orienteret om familie og venner. Ligesom du kan få seneste nyt serveret direkte på din smartphone, tablet eller pc. Mennesker elsker at kommunikerer, og det er blandt andet viden om psykologi, som bruges til at forme udviklingen af de sociale medier og hvordan vi bruger dem. På både godt og ondt.
Du lærer hele tiden
Hele livet igennem vokser og forbedres vores forståelse af samfundet og os selv. Det er ikke sikkert, at du bliver klogere, men din livserfaring bliver i hvert fald aldrig mindre. Gennem skoletiden og efterfølgende uddannelse opbygges fundamentet for vores videre udvikling. Senere udvides denne indsigt gennem arbejdslivet og (måske) familielivet. Det resulterer i en fælles og personlig livsindsigt, som gennem interaktion med resten af verden bliver en del af vores fælles viden. Din nysgerrighed er med til at drive den videnskabelige forskning fremad.