Kniber det med karaktererne for at komme ind på drømmeuddannelsen? Sådan kan du øge dine chancer

Dette indhold er sponsoreret

For nogle er studie og karakterræset en dans på røde roser, og noget som forekommer dem nemt. For andre derimod, kan vejen til de høje karakterer, drømmeuddannelsen og ultimativt drømmejobbet dog godt være noget mere kompliceret, og noget som kræver en ekstra indsats. Men hvad kan du egentligt gøre for at booste dine karakterer og muligheder for at komme ind på drømmeuddannelsen? Her er tre bud på, hvad du kan gøre.

Få lektiehjælp

Hvis ikke du føler, at du lærer nok under undervisningen, og at der ikke er nogle blandt vennerne og familien som kan hjælpe dig med lektierne, kan du overveje at tage i lektiecafe eller måske søge en tutor eller en anden form for lektiehjælper. På hjemmesiden Gotutor.dk kan du blandt andet få hjælp til matematik, dansk og alle de andre fag, som du risikerer at skulle op i eksamen i på både ungdomsuddannelsen og folkeskoleniveau. Lektiehjælp er en god måde at få forklaret teorierne og pensum en ekstra gang, og så med en underviser der har tid og overskud til dig som deres eneste elev.

Form en studiegruppe

På mange universitetsuddannelser formes der studiegrupper, hvor de studerende mødes en til flere gange om ugen og diskutere pensum. En studiegruppe behøver dog ikke kun være noget der eksistere på de lange eller mellemlange uddannelser, men kan også sagtens med fordel tages i brug hos både folkeskoleelever eller ungdomsuddannelsen. Et godt ordsprog lyder “If you can teach it, then you have learn it”, hvilket groft oversat betyder, at hvis du kan lære fra dig, har du selv lært det. I en studiegruppe har du mulighed for at vende, diskutere og lære fra dig til gruppens øvrige medlemmer, samt sparre med hinanden. 

Vejen til drømmeuddannelsen via kvote 2

Er karaktererne det helt store problem, og er det din erkendelse, at selv en ihærdig indsats ikke vil være nok til at få dig ind på drømmestudiet, kan vejen frem være kvote 2. Kvote to handler om erfaring og relevans i forhold til dit drømmestudie. Her kan du booste dine chancer via kvote to, ved at finde dig et relevant studiejob, hvor du kan arbejde med noget der har relation til studiet du søger ind på. Flere og flere uddannelser har således åbnet op for, at dem med den rette erfaring og CV kan få lov at begynde på også nogle af de mere eftertragtede studier, selvom karaktererne måske ikke er de mest prangende.