Få bedre chancer på jobmarkedet

Det er meget almindeligt, at man har perioder i sit liv, hvor man ikke har noget arbejde. Du kommer måske også til at opleve det. Måske gør du det lige nu? Måske sker det, når du er færdig med din uddannelse.

Når du ikke har arbejde, kan du få dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse. Du kan også få hjælp til at søge jobs. Nogle gange går det nemt. Du skal bare skrive et par ansøgninger, og så finder du et job. Andre gange går det ikke helt så nemt.

Få flere kompetencer

Hvis du som ledig søger jobs igen og igen, men ikke finder noget, så må du prøve noget andet. Du mangler måske nogle kompetencer for at være rigtig interessant til de jobs, du søger. Så kan du tage et kursus.

Der tilbydes mange kurser til ledige, hvor du kan tilegne dig nye kompetencer, som du kan skrive på dit CV og dine ansøgninger. Bliver du hele tiden sorteret fra, fordi du mangler en bestemt kompetence, så er et kursus en god idé.

Som ledig kan du få et 6 ugers kursus, som du kan følge, imens du får dagpenge. Du skal ikke selv betale for kurset. Fordi din a-kasse er interesseret i at få dig i job, betaler de for kurset.

Skift spor

Der er kurser for ledige indenfor næsten alle brancher. Så du kan tage et kursus, der er relevant for din branche. Eller du kan skifte spor og prøve at gå i en anden retning med din jobsøgning. Du kan tage et kursus i noget helt andet.

At skifte spor er nogle gange det, der skal til for at finde et job. Det kan også være, det viser sig, at du bliver mere glad for en anden branche. Under alle omstændigheder kan det betale sig at skifte spor, hvis det kan give dig et job.

Vær nysgerrig

Uanset om du er ledig eller ej, kan et kursus være en god idé. Som ledig kan det øge dine jobchancer. Hvis du er i job, kan det give dig ny viden. Den kan du bruge i dit nuværende job eller til at søge et nyt job.

Ny viden er altid godt. Det vil altid gavne dig at lære noget nyt. Så vær nysgerrig og sug til dig. Tag på kurser og lær en masse. Måske kan du bruge det med det samme. Måske kommer du til at kunne bruge det engang ude i fremtiden.