Fagforening for studerende? Her er alt, du skal vide

Det er ikke kun lønmodtagere, der har gavn af at være med i en fagforening. Det har studerende i høj grad også. Studerer du nu eller skal du i gang med at studere inden for den nærmeste fremtid? Så kan du med fordel læse med videre. I denne artikel kan du nemlig blive meget klogere på, hvordan en fagforening kan hjælpe dig som studerende, samt hvad du skal tage højde for, når du skal finde den rette fagforening, der imødekommer dine behov.

Det kan en fagforening hjælpe studerende med

Der er adskillige ting, som en fagforening kan hjælpe dig med som studerende.

  • Du kan få rådgivning i forbindelse med korrekt løn og feriepenge. Det gælder både på studiejobbet samt elev- eller praktikpladsen.

  • Du kan få sparring og rådgivning om alt fra eksamens- og studiestress til opbygning af dit CV.

Derudover er der mange andre fordele, der kan gavne dig som studerende, men disse fordele kan variere meget fra fagforening til fagforening.

Rådgivning og sparring – helt gratis som studerende

En af de helt primære fordele ved at være medlem af en fagforening som studerende, det er, at det som regel er helt og aldeles gratis for dig. Medlemskabet belaster altså ikke din økonomi yderligere, og du kan optjene anciennitet helt uden, at det koster dig en krone.

Find den rette fagforening, der matcher dine behov

Når du vælger fagforening, skal du blandt andet tage højde for prisen på fagforeningen efter endt uddannelse, fagforeningens primære målgrupper, serviceniveau og fordele. Du kan tage et kig på denne oversigt for at finde den bedste fagforening: https://migogkbh.dk/fagforening/.

Du kan med fordel kombinere fagforeningen med en a-kasse. Således er du sikret økonomisk hjælp fra første dag som nyuddannet. Det giver en vis form for tryghed og minimerer din stress i tilfælde af, at drømmejobbet lader vente på sig.