Vil du gerne være selvstændig?

Har du tænkt på at blive selvstændig? Det kan være en fristende tanke at blive sin egen chef, at få frihed til selv at bestemme, hvornår man vil arbejde og hvor meget og måske også hvorhenne. Det kan også være en måde at finansiere sine studier på, hvor man kan få supplerende indtægt ved siden af studierne.

Det er enkelt at registrere og starte sin egen virksomhed ved at få et CVR-nummer på virk.dk. Du skal dog være indstillet på at bruge en hel del timer på at løbe det i gang, og du skal tænke dig om, så du får en god start.

Kom godt i gang

Du skal tænke over, hvad du godt vil sælge? Du skal undersøge markedet, for hvis der er mange forskellige konkurrenter, med et større udbud, højere kvalitet eller lavere priser, så er det ikke nemt at få succes. 

Du må undersøge forskellige leverandører, drøfte samarbejdsmuligheder og på hvilke betingelser, du kan købe varerne hjem. Måske kan du blive eneforhandler i Danmark? Indkøbspris incl. fragt og garanti- og returbetingelser er vigtige, når du skal regne på din salgspris. Du skal på forhånd sikre et overblik over økonomien, så du ved at din forretning er sund. 

Synlighed og markedsføring 

Det er vigtigt, at kunderne kan finde dig, så du skal overveje, hvilken platform du laver til din virksomhed. Det kan være, at du søger hjælp til hjemmeside opbygning og du skal overveje, hvordan du når ud til din målgruppe. Er det via sociale medier, evt. som Facebook annoncer, eller hvor nu din målgruppe er henne?  

Du skal sørge for, at det du præsenterer på hjemmesiden, er indbydende og korrekt, og at du har lov til at vise de billeder, du lægger på. Du skal vælge en IT-leverandør, der kan hjælpe med din hjemmeside, så den kører stabilt og fejlfrit, ellers risikerer du at miste salg.