Sådan kan du tænke klima ind over dit el-forbrug

Vores el- og strømforbrug er højt og energikrævende og det kræver både en del penge men også mere omtanke på vores klima. Der er heldigvis ting, man kan gøre i sit eget hjem for at være med på den grønne front.

Energioptimering

Der vil være store energibesparelser at hente, så det kan være en rigtig god ide at få lavet et energitjek af hjemmet. Midtjysk El Center laver sådanne tjek, og på den måde kan der komme mere styr på, hvor man kan finde besparelserne henne. Ved et energitjek vil din husholdnings energiforbrug blive tjekket igennem, og på den måde kan man finde ud af, hvad der kan forbedres. Det kan for eksempel være en god ide at skrotte gammel elektronik, hvis det sluger strømmen, og ved nyt køb derfor kigge efter energiklassen. Det kan også gøre en kæmpe forskel at slukke for elektronikken, når den ikke bruges. Rigtig meget af vores udstyr bruger stadig strøm, når de står på stand by, og egentlig sagtens kunne være slukket i stedet.

LED og solceller

Det kan også være en kæmpe fordel at skifte pærer og lamper ud med LED, fordi der ved disse bruges op til 25% mindre strøm. Det er en let løsning, som ikke kræver meget. Udendørs kan man anskaffe sig solcellelamper, som styrer deres eget liv og lyser mørket op.

Billig strøm

Strømpriserne skifter i løbet af døgnet, og Midtjysk El Center anbefaler også, at man sørge for at sætte vaskemaskinen og evt. også opvaskemaskinen i gang, når strømmen er billigst. Det er godt for både klimaet og pengepungen. Hvis man i det hele taget holder øje med sit el-forbrug vil der også være noget at spare, fordi opmærksomheden derpå vil få én til at tænke meget mere på det og på den måde holde omkostningerne nede. Overvej dit forbrug og mængden af det.