Sådan kan du spare penge hos tandlægen som studerende

Der er mange unge, der ikke går til tandlæge en gang om året. Det er der flere årsager til, men det handler dog i høj grad om, at unge og studerende ikke ønsker at bruge penge på det.

Hvis du har gjort dig tanker om at lægge vejen forbi en tandlæge, skal du ikke tøve med det. Du har dog sandsynligvis et ønske om at spare penge, hvor du kan – og det er der heldigvis også rig mulighed for at gøre.

Er du i tvivl om, hvordan du kan spare penge hos en tandlæge Randers, skal du blot læse med herunder, hvor du kan få en række gode forslag til, hvordan du kan opnå en besparelse.

#1: Vælg en tandlæge med studierabat

Hvis du gerne vil spare penge, når du skal en tur til tandlægen, så bør du gå efter en aktør, der har studierabat. Det er ikke noget, de er forpligtet til at have, hvorfor det ikke er alle tandlæger, der giver rabat til studerende.

Når det er sagt, så er der dog et hav af tandlæger i hele landet, der har valgt at give rabat til studerende. I de fleste tilfælde skal du blot kunne bevise, at du er studerende via f.eks. et studiekort, hvorefter der kvitteres med 10-20% i rabat.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle tandlæger, der giver en lige stor rabat til studerende, hvorfor det selvfølgelig er værd at undersøge, hvad tandlægerne i dit lokalområde giver.

#2: Få tilskud fra Danmark

Sygeforsikringen Danmark giver også tilskud til en lang række behandlinger hos tandlægen. Hvis du ikke allerede er medlem, er det derfor en god idé at blive det, da du kan få tilskud til en lang række forskellige ting.

Inden du går til tandlæge, bør du derfor sikre, at du er medlem af Danmark, så du kan få tilskud. Er du allerede medlem, er det vigtigt, at du husker at oplyse det til din tandlæge, så du kan få det tilskud, du har krav på at få.

Det er meget forskelligt, hvad der gives af tilskud, hvorfor det ikke er i alle tilfælde, at du kan forvente at få et stort tilskud til dit tandlægebesøg.

#3: Sørg for at gå til årligt tandeftersyn

Til trods for, at det kan lyde mærkeligt, så er det faktisk en god idé at gå til et årligt eftersyn hos din tandlæge. Det kan nemlig være med til at sikre, at du får opretholdt en god tandhygiejne, hvilket kan medføre, at du ikke får behov for større indgreb.

Selvom du skal sætte penge af til et årligt tandlægebesøg, kan det på sigt ende med at spare dig for en del penge. Derfor anbefales det naturligvis, at du sørger for at gøre dette.

Er der blot tale om et eftersyn, er det faktisk sjældent, at det koster dig mere end et par hundrede kroner. Derfor kan det godt betale sig at få dette eftersyn, så du undgår f.eks. at skulle betale for huller i tænderne.