Studerende: tre måder at spare penge på

Som studerende på eksempelvis jurastudiet, matematikstudiet eller en lederuddannelse er det ikke altid lige nemt at få pengene til at slå til.

SU’en rækker ikke langt, men heldigvis kan man sagtens få den til at dække de fleste af sine behov, hvis man sørger for at spare penge, hvor man kan.

Det er dyrt at være menneske, men alle veje fører til Rom, og der i sandhed rig mulighed for at spare mange penge, selvom man måske ikke tænker over det.

Stort indkøb

Det er ikke usædvanligt, at man ikke tænker specielt langsigtet, når man er ung og studerende, men det kan være en stor fordel at gøre.

Man kan nemlig spare rigtig mange penge på at strukturere sine indkøb og lave en madplan hver uge, så man ikke skal handle flere gange.

Det er nemlig nemt at blive fristet til at købe slik og andre unødvendige ting, når man står i kø i supermarkedet, og det er ikke optimalt for en presset økonomi.

Tilbudsjagt

I forbindelse med den ugentlige indkøbsdag er det en rigtig god idé at lede efter gode tilbud det sted, hvor man skal på indkøb.

Det er endnu en supergod måde, hvorpå man kan spare overraskende mange penge, særligt hvis man decideret udformer sin madplan efter de varer, der er på tilbud.

Har man et konkurrencemenneske gemt i sig, er det en ekstra god idé at jagte tilbud, fordi man hver uge kan se, hvor meget man kan spare, og om man overgår sig selv.

Bor man med andre, eksempelvis en ven eller en kæreste, kan man overveje at skiftes til at handle ind og så se, hvem der kan spare flest penge på tilbud.

Genbrug er kommet for at blive

Det er ikke billigt at købe nyt tøj eller nye møbler, og derfor kan det som studerende være svært at skaffe den slags ting, hvis pengene er få.

Hér er det meget belejligt, at der er opstået en stor genbrugstrend i Danmark og mange andre steder, for på den måde er det nemlig muligt at spare ganske betydelige summer.

Desuden er det gavnligt for klimaet, hvis man ikke forbruger nyproducerede varer, så ved at handle i genbrug kan man altså både spare penge og hjælpe verden.

Hvad der er sparet er som bekendt tjent – så det gælder bare om at komme i gang.