Sådan sparer du penge på en ny cykel

cykel

Er du studerende, er du som så mange andre studerende formentlig interesseret i at spare penge. Transport er en af de udgifter, der kan være tunge i budgettet. Ligger din skole tæt på dit hjem, er det mest økonomiske valg en cykel. Skal du bruge den hver dag, er det en god idé at købe en cykel af god kvalitet, så den holder længe og er behagelig at cykle på. Ved at gøre et grundigt forarbejde kan du dog også spare en hel masse penge på selve købet af cyklen. Det vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

En kvalitetscykel til billige penge

For at finde den bedste cykel til den bedste pris, kan du gå ind på https://cykelpris.dk/, hvor du kan sammenligne priser på cykler. Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvilken type cykel du ønsker. De mest populære typer omfatter:

  • Mountainbikes
  • Racercykler
  • Citycykler
  • Elcykler

Mountainbikes har brede dæk med dybt mønster. Disse fungerer godt i terræn. Bor du på landet, eller ønsker du at cykle mange ture i skoven og på grus, er dette et oplagt valg.

Racercykler har meget smalle dæk og en lav egenvægt. Disse er designet til at opnå høj topfart på landevejene. Vil du gerne have fart over feltet, hvor du primært kører på asfalt, kan dette være et godt valg.

Citycykel eller elcykel?

Citycykler er lidt af en all-round type. Disse har hverken et særligt smalt eller særligt bredt dæk. De kan derfor anvendes på asfalt og på ujævnt underlag såsom grus. De ligger dog ikke lige så godt på landevejen som en racercykel, eller lige så godt på ujævnt terræn som en mountainbike. Man går derfor lidt på kompromis på begge fronter til gengæld for at få en cykel, der kan bruges de fleste steder.

Elcykler er steget meget i popularitet. Her er der en hjælpemotor, der gør det lettere at træde i pedalerne. Dette er særligt godt, hvis du har problemer med dine led, men alle kan bruge en elcykel. En elcykel gør det også lettere at køre op ad bakke samt at køre lange strækninger.