Studerende kan også bruge en psykolog

I den senere tid, har der været meget fokus på ventetiderne på at få en psykolog for de unge. Det forholder sig nemlig sådan, at stadig flere og flere unge mennesker for symptomer på angst, depression og lignende, som kræver hjælp fra en professionel.

Værd at nævne er det dog, at der stadig er mange unge, der ikke har brug for psykologens hjælp. Ikke at der er noget galt i det, men det er vigtigt at huske på, at ungdommen ikke er anderledes, end ungdommen altid har været.

Der er dog tegn på, at unge stresses mere i dag. Og den ekstra mængde af stress og selvpåtagede forventninger kan føre til, at man har behov for at tale med nogen om det hele. Er du ung og leder du efter en psykolog eller coach, kan du starte her.

Men! Når alt kommer til alt, lever mange unge i en verden, hvor de allerede møder hård konkurrence. Det er blevet et mål i sig selv at lande drømmejobbet, og drømmejobbet er der konkurrence om. Derfor skal man have høje karakterer og dedikerer sig hårdt til sit studie. For er man ikke en vinder, er man ofte per selvskabt definition en taber. Så hårdt er det desværre ofte udlagt – også selvom der er mange veje til Rom og at der findes mange gode job i vores samfund.

Men for at gøre ondt værre, så er det ikke kun studiet, der sætter baren højt. Mange forventer også at kunne passe et relevant studiejob ved siden af, så de har endnu en fordel, når de skal ud og søge job.

Allerede nu er det til at se, hvorfor presset kan blive for meget for nogle individer, men det stopper ikke her af den grund. For ved siden af at mestre studiet og have et fritidsjob, bombarderes unge mennesker med billeder af modetøj, den perfekte krop, væsentligheden af at være klimabevidst, kravene til en aktiv Instagram-profil med mange følgere og meget mere.

De unge er kort sagt presset i studiet, i deres fritid og i deres sind, hvor tanker om selvfremstilling fylder meget.

Alt dette kan føre til, at man bliver stresset eller deprimeret, og her er det vigtigt at have nogen at tale med. Nogen som kan skabe balance i det hele, nogen som kan hjælpe de unge mennesker på vej. Derfor er der mange studerende, som kan få brug for en psykolog. Det er helt normalt, det er helt okay.