Sidder du meget ved computeren?

De fleste studerende i dagens Danmark er efterhånden blevet vant til, at computeren er meget vigtig. For mange studerende foregår undervisning på computeren, og så er det desuden også computeren, som mange bruger, når de læser lektier, skriver opgaver og laver research.

Computeren er altså et must, men det hele er ikke helt en dans på røde roser. For når man sidder og glor ind i en computer dagen lang, kan man godt for hovedpine og det, man kalder firkantede øjne.

Så se med herunder hvis du har svært ved at finde den perfekte løsning på firkantede øjne, som ikke går for meget ud over din effektivitet og arbejdsindsats.

Som studerende har man meget skærmtid

I takt med den moderne teknologis udvikling, foregår mere og mere efterhånden også online – og det er også noget, som de studerende mærker til. For udover at der er rigtig mange, som i forbindelse med pandemien er begyndt at benytte sig af virtuel undervisning, så er det også computeren, som for de fleste bruges til at læse lektier, og når der skal skrives afleveringer eller tages noter.

Så man må i den grad sige, at de studerende har rigtig meget skærmtid i forhold til tidligere – og det er både på godt og ondt. Det er selvfølgelig meget effektivt og nemt, fordi man har det hele samlet på en enhed, men al den skærmtid kan også godt gøre, at man bliver helt ør i hovedet.

Undgå at få firkantede øjne

Hvis man kan nikke genkendende til, at computeren ikke altid er helt perfekt – altså i forhold til al den skærmtid – så er man sikkert også interesseret i at vide, hvordan man kan skrue lidt ned for den skærmtid.

Et bud kunne eksempelvis være at føre mere materiale over på papir. Man kan eksempelvis vælge at skrive noter på papir i stedet for computer. Og når man skal læse lektier, kan man printe dem ud, så man ikke behøver at læse dem på computeren. Så er det i princippet kun afleveringer, man behøver at bruge computeren til. Så det er en mulig løsning på problemet – men man kan også gå mere teknisk til værks.

Du kan også vælge at købe et par skærmbriller, da de også kan være til hjælp, hvis man sidder meget foran computeren og arbejder og læser. Så læs mere om skærmbriller her, hvis du tænker, at det er noget, der skal afprøves.