Lær at håndtere motorisk uro

Døjer du meget med motorisk uro? Måske det er noget, du har oplevet, siden du var barn – måske det er noget, der er opstået som voksen. Uanset hvad tilfældet er, kan det være enormt generende at opleve motorisk uro, og det kan betyde, du har sværere ved at udføre arbejdsopgaver end dine kolleger. Det kan også betyde, at du føler, hverdagssituationer med familie eller venner er svære at håndtere, hvis du ikke kan finde ro.

Det er vigtigt for kroppen, at den er i stand til at komme ned i gear. Det er ikke noget problem, at man i perioder har travlt eller gør meget, men det er vigtigt, at man også kan komme tilbage til et stadie, hvor man er rolig. Det er ikke alle, det falder naturligt for. Hvis du hører til den kategori, der har svært ved at overskue hverdagen på grund af motorisk uro, kan det være, du skal kigge på redskaber, der kan hjælpe dig.

Nattesøvn er vigtigt

Det er vigtigt, at du får sovet ordentligt. Det er efterhånden almen viden, at vores søvn spiller enormt meget ind på vores præstation og overskud i hverdagen. Har du svært ved at falde i søvn, eller vågner du mange gange i løbet af en nat? Det kan skyldes mange ting, men hvis noget af det, der gør, at du ikke får sovet ordentligt er, at du ikke kan finde ro, kan det være, du skal prøve at arbejde med en tyngdedyne.

Tyngdedyner findes i mange forskellige vægtklasser, og det er vigtigt, at du finder en, der passer til din kropsvægt. Der er forskellige skalaer og skemaer, du kan følge, så du kan finde en, der passer til dig. Hvis det kan hjælpe dig til at finde ro om natten, kan det forhåbentlig være med til at gøre de vågne timere lettere at overskue.