Hvilken vin skal du servere til julefrokosten?

Inden længe begynder det for mange, at vælte ind med invitationer til forskellige julefrokoster rundt omkring i landet. Udover en lækker menu til julefrokosten, er det særdeles vigtigt at der er styr på drikkevarerne, blandt andet vin, øl og sodavand.

Når det handler om at vælge en god vin, kan du med fordel overveje, om en af de gode Valpolicella vine fra det nordøstlige Italien, ikke er noget for dig.

Hvad kendetegner en Valpolicella vin?

Vil du gerne servere en god vin til julefrokosten, kan du sagtens vælge en Valpolicella vin. Vinen er kendetegnet som en mørk vin, der har en bitter undertone, som mest af alt minder om umodne kirsebær.

Sådan hælder du Valpolicella vin op i glasset

For at “lufte” vinen, er det altid en god ide at dekanterer den inden servering. Dette gøres helt enkelt ved at hælde vinen op i en skål eller karaffel, hvorefter den hældes tilbage i flasken. En dekantering af en vin gøres af 3 årsager; vinen iltes, eventuelt bundfald sorteres fra, og til sidst ser vinen bare ekstra flot ud i en karaffel.

Hvor meget vin skal der til?

Når det handler om fest og vin, er det altid en god ide at tage højde for, hvor mange man forventer vil deltage i festen. Drejer det sig om en julefrokost, skal man regne med at der bliver drukket en del – sammenlignet med en barnedåb eller en konfirmation. Generelt vil en flaske rødvin kunne række til 6 glas – så handler det blot om at finde ud af hvor mange gæster, du forventer til din fest.